Valitse sivu

Pollet (esiopetus)

Eskariryhmä Pollet sijaitsee Heporannan päiväkodin ylätalon yläkerrassa osoitteessa Perttulantie 24. Marras-joulukuun vaihteessa 2022 esiopetusryhmä siirtyy Ypäjän kirjaston tiloihin. Esioppilailla on mahdollisuus saada esiopetuksen lisäksi tarvitsemansa varhaiskasvatus esiopetustilojen yhteydessä kirjastolla. Loma-aikoihin täydentävä varhaiskasvatus järjestetään Heporannan päiväkodilla. Elokuussa koulunsa aloittavien lasten päivähoito-oikeus päättyy 31.7. 

Ryhmän tiedot toimintavuonna 2022-2023:

varhaiskasvatuksen opettaja: Aino Mäkitalo
varhaiskasvatuksen lastenhoitajat: Anne Niinimaa ja Mirka Kaunisto-Vuorentausta,

Yleistä esiopetuksesta:

Esiopetuksesta vastaa kunnassamme sivistyslautakunta. Esiopetuksesta tuli velvoittavaa 1.8.2015 alkaen. Lain mukaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Laki noudattaa samaa ajatusta kuin oppivelvollisuuden suorittaminen eli osallistuminen esiopetukseen ei ole pakollista, vaan vanhemmat voivat myös itse järjestää lapsen opetuksen ja kasvatuksen niin, että esiopetukselle opetussuunnitelman perusteissa (OPH 2010 ja 2014) asetetut tavoitteet saavutetaan. Huoltaja vastaa lapsen osallistumisesta muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia lukuvuoden aikana ja opetus toteutetaan viitenä päivänä viikossa. Opetus- ja loma-ajat vastaavat koulujen työjärjestystä kuitenkin niin, että esiopetuksen toimintakausi päättyy viikon 22 perjantaina.
Esiopetuksella on eri lukuvuosina erilaisia painotusalueita, jotka vahvistetaan esiopetuksen toimintasuunnitelmassa vuosittain.

Tiedustelut:

Sini Lilja
varhaiskasvatus-sivistysjohtaja
puh:050 574 7744
sini.lilja@ypaja.fi