Valitse sivu

Sosiaali- ja terveyspalvelut

logoForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä perustettiin 1.1.2014, jolloin Forssan kaupungin sekä Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän sosiaalihuollon palvelut (lasten päivähoitoa lukuun ottamatta),
siirrettiin saman organisaation alaisuuteen.
Seutukunnalla on jo pitkä perinne yhteisestä palvelujen järjestämisestä, sillä jo vuodesta 2001 alkaen on terveyspalvelut järjestetty Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymässä, jonka nimi muuttui sosiaalihuollon palvelujen yhdistämisen jälkeen hyvinvointikuntayhtymäksi.

Hyvinvointikuntayhtymä järjestää jäsenkuntien kansanterveystyön, ympäristöterveydenhuollon, eläinlääkintähuollon, sosiaalihuollon ja päihdeongelmaisten hoidon palvelut sekä Forssan sairaalan tuottamat erikoissairaanhoidon palvelut. Lisäksi kuntayhtymä hankkii muut tarvittavat erikoissairaanhoidon palvelut.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuille tästä


Sosiaali- ja terveyspalvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut on 1.1.2014 alkaen siirretty Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymään (FSHKY).


Aikuissosiaalityö tiedottaa:

Sosiaalityöntekijä Elli Kurkikangas on pääsääntöisesti paikalla Ypäjän kunnanvirastossa joka torstai. (Sosiaalityö, täydentävä- ja ennaltaehkäisevä toimeentulotuki)

Työllisyydenpalveluiden sosiaaliohjaaja Virve Vieraankivi tavattavissa Ypäjän kunnanvirastossa joka tiistai. (Kuntouttava työtoiminta, työllisyyspalvelut)

Sosiaaliohjaajan vastaanotolle pääsee ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata Fshky:n keskuksen kautta puhelinaikana ma, ti, ke ja pe klo 9-10. numerosta 03 419 11.
Muina aikoina kiireellisissä asioissa yhteyden aikuissosiaalityön työntekijöihin saa Fshky:n vaihteen kautta 03 41 911.

Toimeentulohakemukset toimitetaan kirjallisesti kunnantalon palvelupisteeseen tai ulko-oven postiluukusta.


Ikäihmisten palvelupiste

Oman kunnan palveluohjaaja auttaa ja opastaa ikäihmisiä esim. hakemuksissa palveluiden piiriin (kotihoito tukipalveluineen, hakeutuminen palvelukeskukseen). Teemme myös kotikäyntejä palvelutarpeen selvittämiseksi. Palveluohjaus huolehtii myös omaishoidon tuen hakemuksista ja käsittelystä, vapaapäivien järjestämisestä joko intervallijaksoin, perhehoidolla, palvelusetelillä tai sijaisomaishoitajasopimuksella.  Kun toimintakyky on laskenut voidaan tarvita myös kuljetuspalveluita. Palveluohjauksen kautta voi anoa sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua asiointiin. Lisäksi palveluohjaaja avustaa ja täyttää hakemuksia esimerkiksi Kelan hoitotukianomuksiin. Hoitotukeen on oikeutettu, jos tarvitsee vähintään viikoittain apua henkilökohtaisissa toiminnoissa tai ohjausta ja valvontaa niissä. Hoitotukea on mahdollista saada 6 kk taannehtivasti. Ikäihmisillä voi olla oikeus myös asumistukeen sekä vuokra- että omaan asuntoon. Palveluohjaus avustaa myös näissä hakemuksissa. Saat apua myös kuntoutumis- tai sopeutumisvalmennus kursseille hakeutumisessa tai neuvontaa, missä tahansa mieltä askarruttavassa asiassa.

Ypäjän palveluohjaaja on FSHKY:n palveluohjauksen päällikkö Marjatta Palojärvi, puh. 03 4191 6545, gsm 050 581 1420, sähköposti marjatta.palojarvi@fshky.fi. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse arkisin. Myös  henkilökohtainen tapaaminen on mahdollista ilman ajanvarausta Ypäjän kunnantalolle seuraavina aikoina: