Valitse sivu

Liikunta- ja ulkoilupaikat

Ypäjällä on monipuoliset mahdollisuudet liikkumiseen ja ulkoiluun.

Pertunmäen alue

Voit mm. patikoida, pyöräillä  ja ratsastaa merkityillä reiteillä. Pertunmäellä Pertunkaaren urheilukentän maastossa on valaistu kuntorata, jonka varrella uusittuja kuntoilulaitteita vapaassa käytössä. Alueella on myös 9-väyläinen frisbeegolf-rata, Pumptrack-rata trampoliinipuisto ja ulkokuntosali.

Kuntoiluvälineitä pururadan varrella Ulkokuntosali [ teksti tulossa ]

Pumptrack-rata oli osa Ypäjän kunnan investointisuunnitelmaa vuodelle 2022. Radan rakentamisen mahdollisti Hämeen ELY-keskuksen päätöksellä (hankenumero 189302, 13.4.2022) saatu tuki yleishyödylliseen investointihankkeeseen. Ypäjän Pumptrack-rata on osa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 (siirtymäkausi 2021-2022). Hankkeen Leader-ryhmä on LounaPlussa ry. Tukea on myönnetty 23 852,50 euroa (Euroopan unionin osuus + valtion osuus). Rakennustyöt alkoivat keväällä 2022 – kesällä rata oli jo käyttökunnossa. Valmistumisen jälkeen hankkeesta tehdään loppuselvitys ja maksuhakemus viimeistään tammikuussa 2023.


Kurjenportaat

Ypäjälle jo kauan toivotut kuntoportaat nousivat Rautarinteeseen vuonna 2021. Kuntoportaiden rakentamiseen kunta sai hankeavustusta. Valmistumista avitti lisäksi talkootyö.


Vuonna 2021 Pertunkaaren urheilukentälle valmistui trampoliinipuisto

Hanke sisältyi Ypäjän kunnan investointisuunnitelmaan vuodelle 2021. Hanke sai 20 152,72 euron avustuksen (EU-osuus + valtio) Hämeen ELY-keskuksen päätöksellä 10.6.2021/ hankenumero 169736 (EU-osuus 12 091,63 €, valtion osuus 8 061,09 €). Kunnan omarahoitusosuudeksi toteutuneista kustannuksista jäi 8636,88 euroa. Trampoliinien toimittajaksi valikoitui Leikkiset Oy. Trampoliinialueen maanrakennustöistä ja asennuksesta vastasi Konetyö Sillsten Oy. Maanrakennustyöt, tarviketoimitukset sujuivat aikataulussa, joten alueen rakentaminen sujui suunnitellusti. Trampoliinialue oli käyttövalmis elokuussa 2021. Trampoliinipuisto on lisännyt ulkoliikuntamahdollisuuksia ja leikkipaikkoja Ypäjällä. Trampoliinipuisto on ollut varsinkin lasten ja nuorten sekä perheiden käytössä.

Talviteloilla 28.4.2022 – lämpimiä kelejä odotetellessa!


Hevosopiston kuntosali on jälleen käytettävissä, kuntalaisten vuoro on tiistaisin ja torstaisin klo 18.00-20.00.   Ratsastusreitit löytyvät Hämeen virkistysalueyhdistyksen sivuilta: http://www.hameenvirkistysalueyhdistys.fi/ Muut reitit: Hiihtoreitit Patikkareitit Kuntoilu-, ulkoilu- ja hevosreitit, laaja Kuntoilu-, ulkoilu- ja hevosreitit, keskusta Hiihtomahdollisuudet: Ladut ajetaan aina kun lumitilanne sallii! Luistelumahdollisuudet: Jäät jäädytetään pakkasten mukaan!


Ypäjän uimapaikat

Ypäjällä on kolme hoidettua uimarantaa: Murskan uimala, Ypäjänkylän uimakulju ja Piilikangas. Lisäksi ypäjäläisillä on oma virkistysalue, Caissaniemi, Tammelassa. Riihimäen kaupunki seuraa säännöllisesti uimaveden laatua. Tutkimustulokset löydät sivulta Uimaveden laadunvalvonta – Riihimäki (riihimaki.fi). Tietoa Loimijoen vedenlaadusta uimiseen liittyen löytyy tästä raportista, sivulta 38. Koirien uimapaikoiksi sopivat Venesatama (Perttulantie 26) ja Poukkasillan vieressä oleva alue, jossa on myös mahdollista uittaa hevosia. Kunnan SUP-laudat ja kanootit vuokrattavissa Loimijoki Golf:ista.

Murskan uimala

Murskan uimala sijaitsee 10-tien varrella, Turuntie 385. Kalliolouhokseen muodostunut pieni lampi, jonka toisessa reunassa lapsillekin sopiva hiekkapohjainen alue. Pukukopit, puucee, grillikatos.

Ypäjänkylän Uimakulju
Uimakulju sijaitsee Ypäjänkylän seuraintalon vieressä, Ypäjänkyläntie 868.

 

Piilikangas

Piilikangas, hiekkaranta puhdasvetisen pienen lammen rannalla. sijaitsee Koskentien varressa noin 7 km keskustasta, Koskentie 687. Uimarannalla on pukukopit ja puucee. Talvella Piilikankaalla voi pulahtaa Tuottajain tuvan saunan lämmöstä avantoon uimaan. Talvisaikaan saunat lämpiävät keskiviikkoisin kello 18-21 ja sunnuntaisin kello 15-18. Hinnat 5 € aikuinen tai koko perhe 8 € (järj. Kuusjoenkulman kyläyhdistys ja MTK-Ypäjä ry).

Caissaniemi

Caissaniemi (os. Tanilantie 110), ypäjäläisten virkistysalue, sijaitsee Tammelassa, Kuivajärven rannalla. Alueella on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, uintiin ja illanviettoon. Ypäjän kunnan virkistysalue Tammelan Caissaniemessä on tarkoitettu kuntalaisten virkistysalueeksi, lasten ja nuorten ohjattuun leiritoimintaan sekä kuntaorganisaation kokous-, koulutus- ja edustustiloiksi. Alueella ei sallita yleistä leiriytymistä eikä aluetta vuokrata maksullisiin tilaisuuksiin. Caissaniemi on pääsääntöisesti avoinna ja vuokrattavissa ( myös Ypäjän kunnan ulkopuolisille henkilöille) 1.6.-30.9. välisenä aikana ja vuokrausvaraukset tehdään kunnanvirastosta. Juhannusviikonlopun vuokraus päätetään vuosittain erikseen. Caissaniemeä saavat käyttää seuraavat ryhmät: 1.       Kunnan toimielimet 2.       Ypäjän kunnassa toimivat nuorisoyhdistykset, joiden kotipaikka on Ypäjän kunta. 3.       Muut Ypäjän kunnassa toimivat yhdistykset, yritykset ja yksityiset joiden kotipaikka on Ypäjä.   Caissaniemessä järjestetään Ypäjän kunnan asukkaille kesäkaudella yleisiä saunavuoroja. Saunavuorot ovat: Kesäkuu joka sunnuntai klo 12-20 Heinäkuu joka keskiviikko ja sunnuntai klo 12-20 Elokuu joka sunnuntai klo 12-20. Saunominen on ilmaista Ypäjän kunnan kuntalaisille. Caissaniemen järjestyssäännöt 2021


Lähiseudun uimahallit

Vesihelmi Viihdeuimala Vesihelmi Forssassa palvelee ympäri vuoden niin uimareita kuin muitakin kuntoilijoita. Vesihovi Loimaan Uimahalli Vesihovi on Hirvihovin liikuntakeskuksen yhteydessä sijaitseva Loimaan Uimahalli Oy:n omistama vuonna 2001 peruskorjattu ja laajennettu virkistysuimala. Perinteisen uima-altaan lisäksi Vesihovista löydät hierovia suihkuja ja vesiliukumäen. Loiske Valoisa ja monipuolinen Someron Uimahalli Loiske. Avarat ja valoisat allastilat palvelevat asiakkaita laidasta laitaan.


Muita paikkoja:

Leikkikenttä, Papalintie 12 Ampumarata, Ruokosuontie (Ypäjän Riistamiehet ry) Talastuvan ulkoilureitti, 10 km, lähtee urheilukentältä, Urheilutie 5 Tolmin laavu Kolin kota Retkeilymaja Talastupa Urheilukenttä, Urheilutie 5 Liikuntahalli Pertunkaari (kunto-, peili- ja palloilusalit), Pertuntie 5, (Ypäjän Yllätys ry) Palloilun monitoimikenttä, Pertuntie 5 Voimistelusali, Kartanon koulu, Varsanojantie 97 Ikäihmisten kuntosali, Palvelukeskus, Rauhalantie 1 Pulkkamäki Rautarinne sijaitsee Kurjenmäessä Jokitie 5, rinne on valaistu ja siellä on Kurjen laavu Loimijoki Golf on 18-reikäinen paikkakunnan ylpeys Loimijokilaaksossa Hevosopisto hevosopisto@hevosopisto.fi Hämeen Virkistysalueyhdistys Hämeen virkistysalueet ja ulkoilukarttat Lounais-Hämeen Rasti ry Kiintorasteja, iltarasteja ja muuta suunnistustoimintaa Torronsuon kansallispuisto Liesjärven kansallispuisto Tutustu myös  Hämeen virkistysalueyhdistyksen verkkosivuihin.