Valitse sivu

Ypäjän Musiikkiteatteri

Ypäjän Musiikkiteatteri on tullut kuuluisaksi visuaalisestikin näyttävistä opereteista ja musikaaleista.

Ypäjän Musiikkiteatteri toimii kesäteatterina, joka esiintyy Ypäjän kotiseutumuseon alueelle rakennetulla laajalla näyttämöllä.

Teatterinteossa on Ypäjällä painotettu esityksen musiikillista ja koreografista puolta. Ohjaajat ovat olleet ammattilaisia, joukossa mm. Paavo Liski, jonka panos kesäkuntansa omalle teatterille oli merkittävä.
Ypäjän kunta on alusta saakka ollut musiikkiteatterin aineellinen tukija. Musiikkiteatteri on puolestaan pyrkinyt korvaamaan tätä panostusta toimimalla kunnan julkisuuskuvan hyväksi.

500-paikkaisessa katsomossa on uusi kiinteä katto kesällä 2019. Penkkien selkänojat ovat valmistuneet vuonna 2016. Pyörätuoleille on oma tila katsomossa. Paikoitusalueena toimii Hevospitäjän yhtenäiskoulun Perttulan yksikön piha-alue, josta ohjataan teatterille (etäisyys noin 250 m). Paikoitusalueen osoite on Hossintie 4, Ypäjä.


Vuosi 2021

Ypäjän Musiikkiteatteri ry on päättänyt pitää välivuoden musiikkinäytelmän toteuttamisen osalta vuonna 2021. Odotettua Vuonna 85 -rockmusikaalia ei siis valitettavasti tulla tänä vuonna näkemään Ypäjällä. Pitkittynyt epidemiatilanne on luonut haasteita niin harjoitusten järjestämisen kuin yleisöturvallisuuden suhteen, ja mahdollinen esitysten peruminen olisi jo valmiiksi hankalassa taloustilanteessa ollut liian suuri taloudellinen menetys yhdistyksellemme.

Päätös on raskas, mutta haluamme näkyvänä kulttuuritoimijana kantaa vastuumme ja asettaa terveysnäkökulmat etusijalle. Vahva tahtotilamme kuitenkin on, että Vuonna 85 -musikaali tullaan näkemään Ypäjän Musiikkiteatterissa kesällä 2022.

Varsinaisen musikaaliteoksen lykkääntyminen ei kuitenkaan tarkoita täysin tyhjää tapahtumakalenteria. Kesän mittaan saamme nauttia lukuisista vierailuesityksistä, jotka toteutetaan kulloinkin voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Lisäksi suunnitelmissamme on järjestää oma kesätapahtuma teatterimme alueella. Tapahtuman tarkka sisältö ja ajankohta ovat vielä avoinna, mutta alustavasti suunnitelmissamme on järjestää esimerkiksi aiemmista musikaaliesityksistä koostettu konsertti sekä tarpeiston kirpputorimyyntiä.